Yes…. Licentie Zwem ABC

Yes…. Geslaagd voor mijn Licentie Zwem ABC. Dè hogere Kwaliteits Standaard waar iedere zwemles aanbieder per 01-01-2018 aan moet voldoen, wil men de zwemdiploma’s van de NPZ|NRZ uit blijven geven. Op 8 mei 2015 werd mijn Licentie uitgereikt in Ede, door Evert-Jan Hulshof,  Directeur, van het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ.

IMG_9516 - kopie-modified2

Sinds 8 mei 2015 is Zwemschool Luciënne uit Aalten in het bezit van een Licentie Zwem-ABC. Daarmee voldoet Zwemschool Luciënne aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s. Zwemschool Luciënne behoort tot één van de eerste 40 zwemlesaanbieders van de in totaal 1.250 die de overstap kunnen gaan maken van de huidige ‘Erkenning’ naar het verkrijgen van een Licentie Zwem-ABC. Deze Licentie geeft de klant duidelijkheid dat Zwemschool Luciënne handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het kennisinstituut waarin de partijen RECRON, VSG en KNZB bestuurlijk zijn vertegenwoordigd. Deze partijen streven naar een continue kwaliteitsverbetering van
het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, privé-zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s (BREZ). Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC wordt een zwemlesaanbieder getoetst op verschillende zaken die terug te vinden zijn op www.licentiezwemabc.nl.

Mervyn Stegers, voorzitter van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, licht de invoering van de Licentie Zwem-ABC toe: “In het verleden bestond er geen landelijke norm voor het afzwemmen.
Sinds de huidige BREZ (1998) moet iedereen bij het diplomazwemmen dezelfde vaardigheden laten zien. Tegenwoordig vindt iedere ouder het belangrijk dat zijn of haar kind les krijgt van een goed opgeleide zwemonderwijzer(es) die gescreend is en een VOG heeft. De zwemlesaanbieders krijgen tot 1 januari 2018 de tijd om te voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen. Alleen
zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Zwem-ABC mogen het Zwem-ABC uitgeven. Voor ouders is dit een belangrijke stap. Door te kiezen om je kind te laten afzwemmen voor het Zwem-ABC kies je heel bewust voor kwaliteit.”

Jaarlijks haalt gemiddeld 95% van de kinderen zijn Zwemdiploma’s. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen in Nederland en het Zwem-ABC. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. De basis van het
zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden| NRZ.

Geplaatst in Zwem ABC